00:00 - 17. august 2018

Blåskjellvin fra Alpene

Navn: Cantina Valle Isarco Kerner Alto Adige 2017. Område: Alto Adige, Italia. Varenummer: 8361801. Pris: 185 kroner.

Cantina Valle Isarco er et kooperativ i Alto Adige, grunnlagt for snart 60 år siden, og nå med 130 vinbønder i stallen. Alto Adige ligger i Alpene på grensen mot Østerrike, og regionen er tospråklig, så kooperativet har også et tysk navn, Eisacktaler Kellerei. Det har spesialisert seg på å lage hvite viner, og ukens vin er en godbit laget av druen kerner, som er en krysning av druene schiava og riesling. En av Vinmonopolets kunnskapsrike ansatte pekte ut denne vinen da jeg nylig skulle ha drikke til moules-frites, eller blåskjell med pommes frites, Belgias nasjonalrett. Den klassiske vinen til denne retten er en muscadet fra Loire-dalen, men siden en slik vin ble anbefalt her i spalten for kort tid siden, ville jeg gjerne finne noe annet. Takk og pris for det, jeg ville ikke ha tenkt at en fjellvin fra de italienske Alpene ville passe så godt til blåskjell med både hvitvin og pernod i sausen. Vinen er syrlig og fin, og dufter og smaker epler, pærer og noe aprikos. Den var også utmerket som aperitiff, men kom veldig til sin rett med blåskjellene.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse