Annonse
00:00 - 24. august 2018

Andregenerasjons Pato

Annonse

Navn: Filipa Pato Nossa Calcário Bical 2015. Område: Bairrada, Portugal. Varenummer: 1971201. Pris: 269 kroner.

Filipa Pato er datteren til Luis Pato, en av Portugals aller mest kjente vinmakere. Selv om hun bor vegg i vegg med faren, lager hun viner som er annerledes enn hans, i samarbeid med ektemannen William Wouters, kokk og sommelier fra Belgia. Wouters var sjefkokk for det belgiske fotballandslaget under VM i Brasil i 2014 og i EM i Frankrike to år senere. Pato-Wouters-vinene produseres økologisk, og med lokale druer fra Bairrada, midt i Portugal. Bical er en av disse druene, den er hvit, modner tidlig om høsten, og gir derfor viner med mye syre. Men det mest slående ved første slurk av denne vinen, er at den er ganske feit og kjennes myk og behagelig i munnen. Det kan skyldes at ti prosent av druene gjæres i amforaer sammen med drueskallet. Vinen dufter litt bark, den er saltaktig og smaker litt sitrusskall og ørlitt eple og pære. Det er i hvert fall en veldig fin og rik vin, som kan tåle et par år i kjelleren, og som kan tåle smaksrike fisk- og sjømatretter som paella. 

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse