00:00 - 06. juli 2018

Spanskesyken nærmer seg, og plutselig er den her!

Den spanske syke optræder i Nürnberg.

Den sygdom som nylig forefandtes i Spanien, har nu holdt sit indtog i Nürnberg idet et antal personer på forskjellige kontorer og arbeidsplasser plutselig er blit syke.

Tysk ubåt opererer ved Lindesnes.

Mandal: I formiddag kom hertil besætningen fra den firemastede motorskonnert “Thyra” av Kjøbenhavn som i gårkvæld ved 10 ½-tiden blev sænket av en tysk ubåt 20 kvartmil vest for Lindesnes. Tyskerne tok med fra skibet konserves og øl, samt skibsinstrumenterne. Efter en times ophold i ubåten blev de 12 danske mænd sendt avsted i en av deres livbåte.

Den spanske syke er i byen.

Den berygtede sygdom synes nu at være kommet til Christiania. I en herværende forretning blev fra lørdag til mandag over 30 mennesker angrepet. Den begynder med ildebefindende, følges av overvældende mathet, sterk sved og deliriøse tilstande og blødning av slimhinder. Dødeligheten varierer mellom 0 og 40 procent, efter sygdommens ondartethed.

Christiania radio.

Når Christiania radio blander sin røst med Europas andre stationer, vil den kunne samtale med Nordafrika, om den har lyst. Telegrammerne mottages på en diktafon, som kan stilles på høi speed — 100 ord i minuttet. Når diktafonen er fuld av nyheter, tages den ut, og en telegrafist indstiller den for sin hjernes langsommere speed og avlæser og nedskriver efter øret, hvad diktafonen har at melde. Så telegraferes eller telefoneres telegrammerne ned til telegrafen i byen, som bringer dem videre.

Sultan Muhamed V død.

Wien – iltelegram: Det tyrkiske riket i Europa er grundlagt og opretholdt ved sverdet, og i en sverdtid som aldrig før er det, at den 29. Osmanide efter Konstantinopels erobring går til sine fædre. Sultan Muhamed V var dog ikke selv nogen sverdets mand.

En fødselsdagspresent til kronprinsen.

Idag får kronprinsen av kongen og dronningen en 22 kvadratmeters krydser, bygget hos Anker og Jensen i Volden. Kronprinsen, som før er en udmerket skiløper, skøiteløper, svømmer og rytter, skal nu også læret at tumle sin båt på fjorden.

Den spanske syke griper om sig.

Postvæsenet arbeider med store vanskeligheter – henimot 50 av personalet er syke.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse