Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Sommerens silvaner

Annonse

Navn: Dreissigacker Silvaner Trocken 2017. Område: Rheinhessen, Tyskland. Varenummer: 10082301. Pris: 150 kroner. 

«Organisk og vegansk», står det om denne vinen på etiketten. Om det er et effektivt salgstriks, vites ikke. Det er i hvert fall ikke vegan-etiketten som er årsaken til at Dreissigackers silvaner er ukens anbefaling. Det er snarere fordi denne hvitvinen er veldig god og anvendelig. Den har silvaner-druens robusthet, men også en elegant mineralitet, som minner om en god og tørr riesling. Den er litt beskjeden i nesedraget, men smaker eple og pære i munnen. I ettersmaken etterlater den seg en behagelig antydning av frisk sopp. Egner seg veldig godt til tagliatelle med røkelaks og asparges.   

Tove Gravdal 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse