Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Regjeringen har fåt summet sig.

Morgenbladet 10. og 11. juli 1918.

Annonse

Tyskland og freden.

Berlin. Nord-Deutsche Allg. Zeitung skriver om krigsmålene: Enhver henvisning til vor fredsberedthet blir utlagt på falsk måte av England og Frankrige. Når Lloyd George erklærer at ententen ikke kjemper for at ta en kvadratmeter tysk jord, har vi det gamle spil med ord, som man i Elsass-Lothringens tilknytning til Frankrige ikke ser nogen anneksion.

1000 meter av land – like utenfor Risør

stanset i dag en undervandsbåt – sandsynligvis tysk – ved to skud et norsk trælastet dampskib, «Hauk». Prisemandskap blev straks sat ombord og ubåten i overvandsstilling tok kursen sydover. Det norske dampskib tok straks efter samme kurs. Imidlertid kom vore to torpedobåter «Blink» og «Glimt» til og stanset den norske båt. «Hauk» ligger nu i Risør og prisemandskapet fik tilladelse til at returnere til undervandsbåten som satte kursen vestover.

Regjeringen har fåt summet sig.

For tre uker siden blev propositionen om omdøpning av vore amter og amtmænd, de sidste til jarler, fremsat. Idag reducertes jarleforslaget til at være statsråd L ø v l a n ds særvotum mens propositionen bringer titelen f y l k e s m a n d i forslag.

Rygterne om det østerrigske keiserhus.

London: Rygterne beskylder keiseren for at være makelig anlagt og for, i likhet med så mange unge officerer, at sætte vel megen pris på et godt glas, mens keiserinden skal være tilbøielig til at blande sig i statens affærer. Man hvisker om, at hun hadde røbet for italienerne planen for den nylig mislykkede østerrigske offensiv. Dette rygte skal være sat ut samtidig i Wien og Budapest av tyske agenter.

 
Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse