Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Noe er råttent i sushiens hjemland

Kjøkkensjef Hirotaka Koiwa vil ikke finne på å servere fersk fisk.

Fermentert spesialitet: Nigoro-buna er en slags vill gullfisk. Ved Biwasjøen utenfor Kyoto kan man få den servert flere år gammel, hel og fylt med rogn.  Foto: Erik Røed
Annonse

«Om fisken er fersk? Nei, slett ikke!»

Irettesettelsen kom med en slik fornærmet snert som man av og til kan oppleve i utlandet når man har kommet i skade for å si noe med uante kulturelle implikasjoner, som en litt uheldig kompliment om en datter eller kone i et arabisk land.

Men å antyde at sushien er fersk på en japansk restaurant, det må da være innafor?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll