Annonse
00:00 - 06. juli 2018

Noe er råttent i sushiens hjemland

Kjøkkensjef Hirotaka Koiwa vil ikke finne på å servere fersk fisk.

Fermentert spesialitet: Nigoro-buna er en slags vill gullfisk. Ved Biwasjøen utenfor Kyoto kan man få den servert flere år gammel, hel og fylt med rogn.  Foto: Erik Røed
Annonse

«Om fisken er fersk? Nei, slett ikke!»

Irettesettelsen kom med en slik fornærmet snert som man av og til kan oppleve i utlandet når man har kommet i skade for å si noe med uante kulturelle implikasjoner, som en litt uheldig kompliment om en datter eller kone i et arabisk land.

Men å antyde at sushien er fersk på en japansk restaurant, det må da være innafor?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.