00:00 - 13. juli 2018

Kampen mot maten

Trodde du dagens rosabloggerne var ille? Din bestemor ble oppfordret til å bruke slankepiller med amfetamin.

Målet med å mestre matlaging var enkelt for Cosmopolitans sjefredaktør Helen Gurley Brown: å understreke sin kvinnelighet. Selv rådet hun leserne til å imponere gjestene sine med «feilfrie Eggs Benedicts» så de kunne vise at de ikke var «full av lumske planer om å bli landets første kvinnelige president eller å stjele en annen kvinnes ektemann.» Foto: Bettmann / Getty

«Karamell, kanelboller, vaniljeis og eplepai. Engelske muffins dryppende av smør, sukkertøy-bars på kino. Spis alt i helgen, og kutt deretter ned til 650 kalorier med rå grønnsaker og magre proteiner på mandag og praktiser intens selvbeherskelse gjennom resten av uken.»

Dette kunne vært hentet fra en gjennomsnittlig rosablogg, men er sakset fra en av de første matsakene Helen Gurley Brown publiserte etter at hun tok over som redaktør av Cosmopolitan i 1965. Under hennes ledelse gikk opplaget fra 800 000 til nær tre millioner, og hun styrte bladet i over tretti år.

Vevre Brown har vært et ikonisk forbilde for generasjoner av kvinner. Gjennom Sex and the Single Girl skapte hun i 1962 forløperen til suksess-serien Sex og Singelliv. Boken som formet arketypen om den single, ambisiøse karrierekvinnen ble utgitt i 28 land og lå på bestselgerlistene i over ett år.

Annonse