Annonse
00:00 - 20. juli 2018

Hvit matvin

Annonse

Navn: I Clivi Friuli Colli Orientali Friulano San Pietro 2016. Område: Friuli, Italia. Varenummer: 2775201. Pris: 209 kroner.

Friuli-regionen ligger mot Slovenia-grensen nordøst i Italia, og inkluderer historiske byer som Trieste, Udine og Cividale. Mange italienere vil si at her finner du landets beste hvitviner, og en av de innfødte hvitvinsdruene heter friulano. Den het lenge tocai, men Ungarn fikk for ti år siden gjennomslag for at bare regionen Tokai i Ungarn skal forbindes med dette navnet, og dermed måtte vinmakerne i Friuli kalle druen sin noe annet. Det er litt ymse kvalitet på friulano-vinene, synes jeg, men denne fra produsenten I Clivi er veldig fin. Litt urter i duften, fin mineralitet i smak, syrlig og god. 

Passer til: Hvitfisk bakt i tomatsaus.  

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse