Annonse
00:00 - 20. juli 2018

En sær vin

Annonse

Navn: Huards Cour-Cheverny François 1er Vieilles Vignes 2008. Område: Loiredalen, Frankrike. Varenummer: 1524001. Pris: 249 kroner.

Dette er en anbefaling under tvil. Dette er en ganske snål hvitvin. Når du åpner flasken, heller i glasset og tar en første slurk, er du overbevist om at vinen er ødelagt, den har nådd middagshøyden og vel så det, den er oksidert og korket. Hell den i stedet på karaffel, la den få 13–14 grader, la den gjerne stå natten over, og smaken er noe helt annet. Fortsatt oksidert i stilen, men her er det honning, eplepai, bark og litt grantre i duft og smak. Vinen er laget av den sjeldne Loire-druen romorantin. Prøv hvis du trives utenfor allfarvei i vinverdenen. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll