Annonse
00:00 - 20. juli 2018

En sær vin

Annonse

Navn: Huards Cour-Cheverny François 1er Vieilles Vignes 2008. Område: Loiredalen, Frankrike. Varenummer: 1524001. Pris: 249 kroner.

Dette er en anbefaling under tvil. Dette er en ganske snål hvitvin. Når du åpner flasken, heller i glasset og tar en første slurk, er du overbevist om at vinen er ødelagt, den har nådd middagshøyden og vel så det, den er oksidert og korket. Hell den i stedet på karaffel, la den få 13–14 grader, la den gjerne stå natten over, og smaken er noe helt annet. Fortsatt oksidert i stilen, men her er det honning, eplepai, bark og litt grantre i duft og smak. Vinen er laget av den sjeldne Loire-druen romorantin. Prøv hvis du trives utenfor allfarvei i vinverdenen. 

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse