Annonse
00:00 - 13. juli 2018

Atlanterhavsbris

Annonse

Navn: Domaine de la Louvetrie Landron Muscadet Sèvre et Main sur Lie 2016.
Område: Loiredalen, Frankrike.
Varenummer: 9740801.
Pris: 160 kroner.

Jo Landron er vinbonden med den aller største barten blant alle Frankrikes vinbønder (og der er konkurransen hard). Han er også en visjonær produsent som setter alt inn på å heve statusen for hvitvinene som lages ytterst i Loiredalen ute ved Atlanterhavet. Muscadet er en appellasjon, altså navnet på et geografisk avgrenset vinområde, med tre under-appellasjoner, der Muscadet Sèvre et Main er den største. Alle vinene her lages av en drue som opprinnelig het melon de Bourgogne. Nå heter den bare melon B, for at den ikke skal blandes sammen med Burgund, vinområdet hvor druen opprinnelig kommer fra. Muscadet-vinene er ofte lett drikkelige viner som passer godt til et støyende rekeparty. Men fra Landrons hånd kommer det viner som fortjener mer oppmerksomhet enn som så. Ukens anbefaling er frisk og saltaktig, kompleks og karakterfast. Den er testet ut med et skalldyrfat, hvor det var krabbe, sjøkreps og reker. Det var snadder.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse