Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Sankthans-desserten

Annonse

Navn: Vajra Moscato d’Asti 2017. Område: Piemonte, Italia. Varenummer: 4666901. Pris: 130 kroner. 

Det er midtsommer og tid for livsnytelse i lange, lyse netter. I år er til og med de første, norske jordbærene modne til sankthans. Den lett perlende og lett drikkelige dessertvinen Moscato d’Asti fra Piemonte er et perfekt følge gjerne til jordbær, men også til andre fruktbaserte desserter. Vinen lages av den hvite moscato-druen, som høstes på vanlig måte, men så stanses gjæringen før alt sukkeret i druesaften er omdannet til alkohol. Det gir en vin med lavt alkoholnivå og høyt sukkerinnhold. Smaken er fruktig, behagelig og og ukomplisert. En fin utgave av vinen lages av det familiedrevne huset G.D. Vajra, den er tilgjengelig på mange pol-utsalg, og prisen er sympatisk. God sankthansfest!

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse