Annonse
00:00 - 22. juni 2018

«Kaffen på jobb smaker alltid vondt.»

Annonse

Kjære Etikeren. Jeg har et problem. Kaffen på jobb smaker vondt. Den er for sterk, smaker surt, inneholder ofte grut, og er rett og slett laget feil. Det brukes for sterk kaffetype, og kaffen renner over sine bredder. Vi har ingen fast ordning for hvem som lager kaffe, så det ender som regel med at hen som ankommer først lager en kanne med filterkaffe på moccamasteren, og utover dagen går det på rullering blant de kaffetørste. Det er derfor mest sannsynlig flere syndere. Jeg har holdt ut i noen måneder med elendig kaffe, men nå merker jeg at jeg begynner å få nok. Hvordan skal jeg si ifra?

Jeg jobber på et kontor med omtrent 25 ansatte. Det er en relativt hierarkisk struktur i organisasjonen, men jeg har en god tone med de aller fleste. Det føles allikevel pinlig å si ifra og jeg frykter jeg vil bli oppfattet som en kaffesnobb blant en gruppe tolerante kaffedrikkere. Jeg har selvfølgelig luftet problemstillingen blant mine betrodde medarbeidere, og har fått varierende tilbakemeldinger. Stort sett virker det som folk ikke bryr seg. Hva hvis det bare er meg som er plaget? Burde jeg rett og slett begynne å kjøpe take-away-kaffe? Kjøpe en egen presskanne? Er en felles e-post på sin plass? Hvordan unngå å bli oppfattet som sær og tverr på arbeidsplassen? Gode råd mottas med takk. 

Vennlig hilsen Kaffesnobb

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll