Annonse
00:00 - 01. juni 2018

Gazpacho-vinen

Annonse

Navn: Quinta de Couselo Rosal 2016. Område: Rias Baixas, Spania. Varenummer: 3953201. Pris: 155 kroner. 

Vingården Quinta de Couselo trekker sine historiske røtter tilbake til 1100-tallet, da cistersiencermunker begynte å lage vin i Rosal-dalen, der eiendommen nå ligger. Munkene holdt til på et kloster ute ved Atlanterhavet – vi befinner oss altså i Galicia, rett nord for grensen til Portugal. I dag er vingården eid av et selskap som er opptatt av å fremme lokal vinkultur. Og det de får til med denne hvitvinen, lover i hvert fall godt. Vinen er kraftfull og mineralsk, den dufter urter, litt laurbær, noe som trolig kommer fra loureiro-druen, en av tre lokale druer i vinen er laget av. Den er også litt saltaktig i ettersmaken. Dette er veldig god valuta for pengene, og perfekt til sommerlig gazpacho – kald tomatsuppe.  

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse