Annonse
00:00 - 01. juni 2018

Gazpacho-vinen

Annonse

Navn: Quinta de Couselo Rosal 2016. Område: Rias Baixas, Spania. Varenummer: 3953201. Pris: 155 kroner. 

Vingården Quinta de Couselo trekker sine historiske røtter tilbake til 1100-tallet, da cistersiencermunker begynte å lage vin i Rosal-dalen, der eiendommen nå ligger. Munkene holdt til på et kloster ute ved Atlanterhavet – vi befinner oss altså i Galicia, rett nord for grensen til Portugal. I dag er vingården eid av et selskap som er opptatt av å fremme lokal vinkultur. Og det de får til med denne hvitvinen, lover i hvert fall godt. Vinen er kraftfull og mineralsk, den dufter urter, litt laurbær, noe som trolig kommer fra loureiro-druen, en av tre lokale druer i vinen er laget av. Den er også litt saltaktig i ettersmaken. Dette er veldig god valuta for pengene, og perfekt til sommerlig gazpacho – kald tomatsuppe.  

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse