Annonse
00:00 - 22. juni 2018

Eiendommelig sommermode og Knut Hamsun om barnemordersker

Annonse

Wienckes sommerbulletin
 

De elegant utstyrede bluser, som krigsmoden i år sammen med formiddagsskjørtet tolererer som middagsantræk for badehotellet, kan jeg by Dem i alle de eiendommelige sammensetninger som moden dikterer. Eller madame vil kanske trække tilfjelds? Til fjeldkjoler har jeg stoff, varmt nok til å stå imot vinden på vidderne, tyndt nok til at klare situationen så nær solen. (Avertissement)

Barnemorderskerne

Om hittebørnshjemmet i Kjøbenhavn skriver Knut Hamsun til «Politiken»:

Vi har her i Norge en mængde anstalter, hjem, krybber, herberger for børn i forskjellige aldre, og en mor med et barn vilde ikke bli avvist på disse steder. Men barnemord florerer. Hos os avliver de heller sine børn, end de avleverer dem, de synes det er det mindst brysomme.

Knut Hamsun; Larvik.

Avskedsvisit ombord på «Maud»

Kaptein Amundsen har invitert pressen ombord og viser selv omkring. Nederst ligger al maten for fem år, pent pakket i kasser. Der er tegnet rids som viser hvor de forskjellige saker ligger, og varerne er ordnet år for år. Freia har sendt ombord 500 kg. sjokolade. Der er syltetøi og hvetemel, amerikansk meierismør og alt som godt er. Det skal bli dram til maten onsdag og søndag, og en toddy lørdag kveld.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 10 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse