Annonse
00:00 - 08. juni 2018

Asparges-rosé

Annonse

Navn: Badenhorst Secateurs Swartland rosé 2017. Område: Swartland, Sør-Afrika. Varenummer: 10029701. Pris: 151 kroner. 

Sommeren hadde slått inn, aspargesen var klar og en hittil uprøvd rosé-vin lå i kjøleskapet. Under tvil ble den åpnet til lett dampede hvite asparges servert med en smør- og sitronsaus. Himmel, det gikk bra! Vinen er laget av fetterne Adi og Hein Badenhorst i Swartland, litt nord for Cape Town. Den er delikat, lys rosa i fargen, som den har fått av at saft og skall har ligget sammen i to timer før saften gjæres og lagres i stål og eik. Vinen er laget av shiraz- og cinsault-druer, og det gir en fin og ganske sammensatt smak av røde frukter og litt krydder. Den egner seg best som matvin, med asparges kom den bedre til sin rett enn da den ble drukket alene. 

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse