Annonse
13:25 - 01. juni 2018

Sommerfavoritt

Annonse

Sommeren er for lengst i gang i Sør-Norge, mens det fra Bardufoss-traktene ble meldt om åtte grader pluss og ikke shortsvær forrige helg. Men hverken sol eller regn burde hindre noen i å innta kjøkkenet for å lage sommerens favorittmat: Gazpacho. Det er en suppe for arbeidsfolk, av spansk opphav iblandet både romerske og arabiske kulinariske tradisjoner. Den kan lages på  mange vis, men vi anbefaler en oppskrift av Margreta Stølen, opprinnelig publisert i Morgenbladet 31. august 2012. Stølen er kunstner og var en periode Morgenbladets egen huskokk. Oppskriften er nydelig, og den som trenger noe å varme seg på i sommer, kan pøse på med mer chili enn det som står oppgitt.  

Tove Gravdal

 

PS: Vinanbefaling til suppen finner du her.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse