Annonse
00:00 - 04. mai 2018

Siciliansk solskinn

Annonse

Navn: Gulfi Cerasuolo di Vittoria 2012. Område: Sicilia, Italia. Varenummer: 9500701. Pris: 222 kroner.

Noen viner vender man bare tilbake til, igjen og igjen. De er stilsikre, svikter ikke og passer til en av favorittrettene. Gulfis versjon av Sicilias eneste toppklassifiserte DOCG-vin Cerasuolo di Vittoria er en slik vin. Den lages i Vittoria-distriktet sørøst på øya og er en blanding av to lokale druer, nero d’Avola og frappato. Vinen er rød og rik, men det fruktige frappato-innslaget gjør at den egner seg veldig godt til kraftige tomatsauser, gjerne tilsatt chili. Den ble nylig utprøvd med hvitfisk bakt på en slik saus, og fredagskvelden blir fin når vin og mat slik går opp i en høyere forening. 2011-årgangen ble anbefalt i denne spalten for to og et halvt år siden. 2012 er enda bedre.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse