00:00 - 04. mai 2018

Rockekaker fra Lofoten

En kirurg og en fiskeribyråkrat startet en internasjonal musikkgruppe i Lofoten like etter prekambrium i 1980. Bandet måtte selvsagt hete DR FISH og siden den gang har vel femti personer vært innom prosjektet som for øvrig er still goin’. Siste opptreden var i Trondheim sammen med Missing Link (som vant norgesmesterskapet i rock i 1966). Vi ligger i grenselandet mellom rock, småkøntri, talkingblues og … Talking Heads. Men vi må jo ha mat før de geriatriske anstrengelsene utspiller seg på scenen. Og maten bør være lett, saftig og næringsrik. Da er valget enkelt: Fiskekaker fra Lofoten, altså firmaet Lofoten som har en stor fabrikk litt utenfor Leknes på Vestvågøy i Lofoten. De produserer fabrikklagede fiskekaker, som smaker rett og slett hjemmelaget. Inneholder 60 prosent fersk renskåret hyse (kolje) fisket i Nordøst-Atlanteren, som seg hør og bør. Kaptein Haddock i Tintin nikker anerkjennende. Jeg husker da de startet i det små ute på Tangstad samtidig som vi begynte å spille. Siden den gang har vi flyttet, men vært trofaste følgere. Fiskekakene inneholder kanskje litt for lite muskat i svingene etter min smak, men der er jeg helt på trynet, ifølge min overbærende hustru i det hun sukker less is more.

RaSan

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse