00:00 - 04. mai 2018

Rockekaker fra Lofoten

En kirurg og en fiskeribyråkrat startet en internasjonal musikkgruppe i Lofoten like etter prekambrium i 1980. Bandet måtte selvsagt hete DR FISH og siden den gang har vel femti personer vært innom prosjektet som for øvrig er still goin’. Siste opptreden var i Trondheim sammen med Missing Link (som vant norgesmesterskapet i rock i 1966). Vi ligger i grenselandet mellom rock, småkøntri, talkingblues og … Talking Heads. Men vi må jo ha mat før de geriatriske anstrengelsene utspiller seg på scenen. Og maten bør være lett, saftig og næringsrik. Da er valget enkelt: Fiskekaker fra Lofoten, altså firmaet Lofoten som har en stor fabrikk litt utenfor Leknes på Vestvågøy i Lofoten. De produserer fabrikklagede fiskekaker, som smaker rett og slett hjemmelaget. Inneholder 60 prosent fersk renskåret hyse (kolje) fisket i Nordøst-Atlanteren, som seg hør og bør. Kaptein Haddock i Tintin nikker anerkjennende. Jeg husker da de startet i det små ute på Tangstad samtidig som vi begynte å spille. Siden den gang har vi flyttet, men vært trofaste følgere. Fiskekakene inneholder kanskje litt for lite muskat i svingene etter min smak, men der er jeg helt på trynet, ifølge min overbærende hustru i det hun sukker less is more.

RaSan

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse