00:00 - 25. mai 2018

Prinsessepress

Vil den nye hertuginnen skape like stort helvete for middagsgjestene som dronning Victoria?

Motstrøms:  Meghan Markle skrider ned midtgangen i Windsor Castle, noen timer før hun og Harry bryter kongelig bryllupsetikette ved å by gjestene i bryllupsfesten på Windsor slott på stående minglemat som kanapeer og bowl food. Kanskje som et nikk til dronning Victoria? Foto: WPA Pool/Getty Images

Forrige helg uttalte kongelig biograf Andrew Morton til britiske aviser at den nye hertuginnen av Sussex kommer til å være gravid «før hun har lært seg å stave Leicester and Torquay». Sikkert er det i alle fall at midjen til prins Harrys nybakte kone Meghan kommer til å følges tett med telelinser, ikke bare for å se etter en voksende mage. Pressen vil også studere om hun har kost seg med for mange dirty burgers og sukkerspinn, som sto på midnattsmenyen på den private bryllupsfesten deres. Festen var på Frogmore House, ellers mest kjent for å være gravstedet til britenes legendariske dronning Victoria og hennes Albert.

Mens Meghan i en biografi som samme uke ble lagt ut på kongehusets hjemmeside stolt omtaler seg som «kvinne og feminist», er dronning Victoria kjent som en stram, streng og puritansk enke. En ganske urettferdig myte for en kvinne som laget ni barn med ektemannen hun var hodestups forelsket i. 

Ble du ømhjertet av de forelskede blikkene Meghan kastet mot sin prins i St. Georges kapell, hør bare på 21-årige Victorias dagbok fra sin bryllupsnatt med prins Albert i 1840: «Han tok meg i armene og vi kysset igjen og igjen. Hvordan kan jeg noensinne være takknemlig nok for å ha fått en slik ektemann? Å ligge ved hans side, i hans armer, på hans bryst, og bli kalt kjærlige navn aldri brukt om meg før, var lykke uten like!» De to kvinnene med hver sin plass i historien – den ene som regjerende dronning i det britiske imperiets storhetstid, den andre som den første afroamerikaner i kongefamilien – er ikke så ulike. For under det strenge blikket og tilknappede kjolene til hun som blir kalt «hele Europas bestemor» skjulte det seg ikke bare en lidenskap for ektemannen, men også en livslang og lidenskapelig kjærlighet for mat.

Annonse