Påfyll

Hamsun kikker på hus og Lenin skal være myrdet

Fra Morgenbladet 7., 8. og 9. mai 1918.

Hvad de nye mænd vil.

Redaktør Ole O. Lian skriver at arbeiderne skal ind i skytterlagene. De skal skaffe sig våben. På denne måte tror man at revolutionen skal oparbeides, slik at den blodige kamp mellom over- og underklasse kan komme i en nær fremtid. Intet av dette er klart uttrykt i Arbeiderpartiets landsmøtes beslutninger. Men det ligger gjemt i ordene.

Knut Hamsun

var for vel en ukes tid siden i Arendal for at gjøre sig nærmere kjendt med et par gaarde der i omegnen, som er til salgs. Det skal være hr. Hamsuns hensigt at bosætte sig på Sørlandet, når han bare finder en eiendom, som passer, og hvor han kan få arbeidsro.

En dame sporløst forsvunnet

Under dampskibet «M.G. Melchior»s sidste reise hertil fra Kjøbenhavn, er en norsk dame ved navn frk. Bang sporløst forsvundet. Hun blev sidste gang set ved Horten. Fredag morgen fant styrmand en håndvæske som viste sig at tilhøre frøken Bang, hængende på knaggen for flaglinen på flagstangen akterut. Den hele affære er meget gådefuld.

Lenin skal være myrdet.

Ifølge meddelelser til Sydsvenska Dagbladet fra en mand, som nylig er vendt tilbake fra Russland, tør bolsjevikføreren Lenin efter al sandsynlighet være myrdet i Moskva.

Varmen

er nu kommen, skrives der til «Morgenbladet» fra Oplandene. Erterne er sådd på de fleste gårde herover. Man ønsker nu regn, regn og atter regn.

Mer fra Påfyll