Annonse
00:00 - 25. mai 2018

Fellesskapets vin

Annonse

Navn: Turckheim Pinot Gris Réserve 2015. Område: Alsace, Frankrike. Varenummer: 712301. Pris: 155 kroner. 

Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til viner fra kooperativer, og viner laget i konserneide hus hvor råvarene – druene – leveres av folk som ikke nødvendigvis har et eierforhold til sluttproduktet. Men fordommer er til for å kues, og Cave de Turckheim beviser at kooperativer kan lage fine viner. Pinot gris er en drue som lager litt krydrede viner med en god del sødme, og som derfor egner seg godt til krydret mat. Vinen er testet ut med libanesisk mat, altså humus og auberginesalat, delikate kyllingvinger og annet godt. Men prøv den gjerne til eksotisk marinert fisk på grillen.      

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse