Annonse
00:00 - 11. mai 2018

Asparges-vårvin

Annonse

Navn: Markus Molitor Tradition Riesling 2016. Område: Mosel, Tyskland. Varenummer: 3012101. Pris: 129 kroner. 

«Jeg bryr meg ikke om sukkerinnholdet. Det er balansen mellom syre og sødme som teller», sa vinmakeren Markus Molitor en gang jeg traff ham i Oslo. Og denne basisvinen hans er et godt eksempel på fin balanse, den er frisk og syrlig, men har også en fin sødme, som gjør den brukandes til en del krevende retter. For eksempel asparges, som helst skal bryne seg mot akkurat passe sødme. Og siden den lange vinteren er gått over i aspargessesong, i hvert fall sør for Jylland, er det nå bare å handle inn og sette gaffelen i stilkene. Denne er testet ut med grønn asparges surret i Parma-skinke med litt balsamicoeddik på toppen. Perfekt. 

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse