Annonse
00:00 - 13. april 2018

Vårens rosa favoritt

Annonse

Navn: Künstler Pinot Noir rosé 2016. Område: Rheingau, Tyskland. Varenummer: 9838401. Pris: 170 kroner. 

Rosé-viner ser ut til å flyte på en trendbølge for tiden, og det er artig å prøve ut rosa fluider fra stadig nye produsenter. Men en gammel kjenning har inntil videre få utfordrere som klassens beste. Den er laget av Gunter Künstler i Rheingau langs Rhinen i Tyskland. Fargen på vinen er lekker lakserosa og den er laget av pinot noir, eller spätburgunder som druen heter på tysk. Den er tørr og mineralsk, smaker av tørre, røde frukter og litt markjordbær, og har en kompleksitet som ofte mangler i rosavinene. Det ser ut til at 2017-årgangen er kommet på Polet, men noen 2016-flasker er åpenbart fortsatt til salgs, og det er denne årgangen jeg har testet ut. Vinen kan trygt kjøpes inn i påvente av varme vårkvelder. Og den var en overraskende perfekt match til en urte- og smaksrik iransk gryterett som heter ghormeh sabzi. Det er et kvalitetstegn. 

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse