Annonse
00:00 - 06. april 2018

Sylvaner-toppen

Annonse

Navn: Boeckel Sylvaner Grand Cru Zotzenberg 2016. Område: Alsace, Frankrike. Varenummer: 8180701. Pris: 248 kroner.

Zotzenberg er den eneste vinmarken i Alsace hvor vinen fra sylvaner-druen kan klassifiseres som grand cru, altså høyeste kvalitet. Og høy kvalitet er det jammen på Boeckel-familiens sylvaner fra denne kalkholdige jordflekken. Den har sylvanerens kjennetegn, noe jordnært og behagelig hverdagslig, men er mineralsk og elegant, og har mye smak. Vi greide å identifisere litt honning, modne, gule plommer og tørket aprikos da vinen ble inntatt til stekt torsk med fløtesaus og stekte grønnsaker. Det var en fin kombinasjon. Men vinen er så god at den godt kan nytes alene, og den tåler et par år i kjelleren. Vinen er utsolgt, melder Polet, men den er fortsatt å få på mange utsalg rundt i landet. Det er bare å sikre seg denne vårlige godbiten.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse