Annonse
00:00 - 13. april 2018

Jødeforfølgelser. Opptøyer i Sulitjelma. Selskapsdame søkes.

Morgenbladet 6., 8., 10. og 13. april 1918.

Annonse

Keiserfamilien flyttes.

Petrograd Telegrambureau meddeler: Som følge av begivenheterne i det yderste østen har man besluttet at flytte keiserfamilien fra Tobolsk til en anden by i Ural.

Jødeforfølgelser.

Til den norske Zionistforening er følgende iltelegram indløpet: Der er forefaldt frygtelige jødeforfølgelser i Turkestan. I byen Kononia er 300 jøder dræpt og mange tusen plyndret. I Samarkand venter man at et jødeprogrom skal utbryte hvert øieblik. Frygtelige progromer meldes også fra Ukraine. I Gluchow er omtrentelig hele den jødiske befolkning blit dræpt.

Av den kålrabi

som staten har bestilt i Danmark, kommer der imorgen med dampskib yderligere 250 ton. Imidlertid har det vist sig at ingen vil ha kålrabien, men alle poteter.

1200 arbeidere fra Sulitjelma

truer Bodø politimester på livet. De befrir en arrestant, stener politifolkene og berøver dem revolverne.

Om en ny psykofysisk måleformel

holdt universitetsstipendiat Harald S c h e l d e r u p foredrag i Videnskapsselskapet. Han søkte at gi et nyt bidrag til det psykofysiske grundproblem. Han viste hvordan man ved undersøkelserne over netthindens omstilling kan opstille lovene for den pirringsprocess, som må antages at finde sted i sanseorganerne.

Selskapsdame

der er musikalsk, sportsinteresseret og med lyst til at reise, ønskes av en herre med voksen datter. Billet merket «Hyggelig 93» bedes nedlagt i ekspeditionen.

(Annonse)

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse