Annonse
00:00 - 27. april 2018

«Jeg er invitert i et bryllup som har inngangspris på 2000 kroner.»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære etikeren. Jeg er blitt invitert i mitt første bryllup og fikk en overraskelse da jeg fikk vite at bryllupet ville ha en inngangspris på to tusenlapper. Dette skal dekke en helg med overnatting, mat og et bidrag til bryllupets festbudsjett, ifølge invitasjonen. Som student betyr dette at bryllupet vil ta av mitt feriebudsjett og som gjest er jeg sjokkert over hvilken sum jeg må betale for å være med og feire andres kjærlighet. Det er ikke mulig å skaffe andre overnattingsmuligheter da prisen gjelder for deltagelse i bryllupet. Nevner også at bruden og brudgommen ikke er studenter. Jeg har bestemt meg for å dra da jeg er en del av vennekretsen til paret, men jeg lurer på: Er det urimelig av meg å syntes at det er hårreisende å måtte betale så mye for å delta i et bryllup? Eller er det bruden og brudgommen som er urimelige som krever at man betaler såpass for å være med på deres feiring?

Hilsen Studenten


 

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse