Morgenbladet for 100 år siden

I Damernes hus boltrer bergenserinnene seg i nesten herreaktig luksus.

Morgenbladet 19., 25. og 28. mars 1918.

Skal laksen utryddes?
I fjor ga man lillefingeren, i år foreslåes laksefredningen yderligere indskrænket, man gir altså langfingeren, for så neste år at gi hele hånden. Ja, men i år er det verre med matnøden? Javisst, det beviser dog bare galskapen ved at drive rovdrift ifjor.

Fuglefangst med garn.
Norsk Kvindeforening til Dyrenes Beskyttelse slutter sig til den av Foreningen til Dyrenes Beskyttelse indsendte protest mot at gjenopta fangst av fugler i garn. Vi ber for dyresjælen som lider uskyldig under krigens rædsler. Vi ber for menneskesjælene som vil forråes ved slik fangst.

En ny extract
blev demonstreret i Sjøfartskaféen, den er fremstillet av flådd fersk fisk efter metode av trønderen Eugen Knudsen. Ved demonstrationen blev serveret fiskesuippe, tomatsuppe, brun suppe, fiskeboller, kjødboller og salater. Den nye fiskeekstrakt var hovedbestanddelen i alle retter. «Maggi» og de øvrige udenlandske kjødekstraker forsvandt for lenge siden fra butikkerne og har været savnet.

Barnedrap på Rjukan.
En opvartningspike på Rjukan er sigtet for at ha ombragt sit nyfødte barn, som blev fundet i halmmadrassen.

Bergen får sit «Damernes hus».
Det er opført av et interessentskap efter initiativ av frøken Astrid Wesendberg for at skaffe enlige damer gode, praktiske småleiligheter og hyggelige forsamlingslokaler. Den store spiseal har parketgulv med panel i grønbeiset birk og lilla vægger. Idet hele tatt later det til at bergenserinderne i denne sin bygning har lagt sig efter en næsten herremæssig luksus.

Mer fra Morgenbladet for 100 år siden