Annonse
00:00 - 20. april 2018

«Han brukte planar fra ein annan arbeidsgjevar»

Etikeren svarer.

Annonse

Hei! Ei lokal sak frå avisene her på Sunnmøre. Ein rådmann søkte om permisjon frå stillinga si for å vere sjølvstendig konsulent for ei periode. Han fekk eit oppdrag for ein nabokommune om å lage nokre temaplanar. Han brukte planar frå den opprinnelege kommunen sin som utgangspunkt. Akkurat det er ikkje noko gale. Den kommunen som gav han oppdraget som konsulent, kunne ha kontakta hans opprinnelege kommune, og sikkert fått kopi av planane gratis. Problemet er, at som konsulent, så tok han 75 000 i betaling for planane til seg sjølv. Han hadde sjølvsagt planane på sin data. Problemet er at han selde andre, (opprinneleg arbeidsgjevar) sin eigedom, og tok pengane sjølv. Saka skal opp i kontrollutvalet i kommunen der han opprinneleg arbeider i mai. Så viss han betalar dei 75 000 han tente til sin opprinnelege arbeidsgjevar, så er saka grei?

Mvh Sunnmøring

Etikeren: Nei, dette høres mer enn vanlig grisete ut. Den eneste mulige unnskyldningen for en slik oppførsel som jeg kan komme på i farten, er at jeg ikke har fått alle relevante informasjoner omkring denne sunnmørske saltoen. Hvis det du sier er sant, og ingen viktige opplysninger er utelatt, dreier det seg om et tydelig moralsk overtramp. Det er jo ikke rare pengene det er snakk om, så problemet ligger ikke der. Den moralske skepsisen begynner for så vidt å tikke allerede fra første krone. Det som ligger i sakens natur, er at det her er duket for en mer omfattende byttehandel mellom rådmenn i nabokommuner hvis det blir vanlig å selge gamle planer til hverandre som rådmenn «i permisjon». Det som bør bekymre oss borgere, er de muntlige avtalene om snarveier til gjensidig berikelse som er det neste, naturlige skrittet på veien. Korrupsjonsnettverk er vi hittil blitt spart for på alle nivåer i norsk forvaltning.

Annonse