Annonse
00:00 - 20. april 2018

Gouda-vinen

Annonse

Navn: Chateau Coufran 2009. Område: Bordeaux, Frankrike. Varenummer: 3463701. Pris: 270 kroner. 

Det er vår og tid for lettere viner, men vi holder oss til lær og krydder og tanniner denne uken. Grunnen er at jeg trengte den best egnede vinen til et solid lagret stykke Goudaost som kom med hjem i håndbagasjen etter en mellomlanding i Amsterdam. Anbefalingene var utvetydige: Server en Médoc-vin fra Bordeaux, og da en vin med mer Merlot enn Cabernet Sauvignon. Veldig mange av landets pol har en slik vin stående i hyllen, laget av familien Miailhe på den 76 hektar store eiendommen Château Coufran. Vinen består av 85 prosent Merlot, noe som er uvanlig mye Merlot for Médoc, men som gjør denne vinen drikkelig i såpass ung alder som åtte-ni år. La den lufte seg i karaffel en time, server fersk baguette og Gouda. Nyt.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse