00:00 - 06. april 2018

Forestillinger om sunt og usunt

Antropologen gnir salt påmmfri i dine sårede fordommer: McDonald’s er svært ernæringsopptatt og redelig.

McMoskva: Å rakke ned på McDonald's handler ikke om ernæring. Det handler om moralisme og manglende innsikt. Foto: Martin Parr / Magnum Photos / NTB Scanpix

Tenk på en usunn matrett. Jeg ser i glasskulen mens du tenker … Du tenker på … pizza, hamburger, kebab og pølser?! Jeg jukset. Jeg billedgooglet deg.

Nå kan det hende at jeg snart tar fra deg en livsløgn, så om du vil beholde forestillingen om hamburger og pizza som usunt bør du hoppe til en mer sympatisk tekst. Hvis du til og med er av den typen som blir oppbrakt over at Grandiosa er nøkkelhullsmerket, må du i hvert fall slutte å lese. Man skal ta høyt kolesterol alvorlig.

Som du vet er nordmenn et folkeslag som spiser de fleste måltider med hendene, men definerer seg som et folkeslag som spiser med kniv og gaffel. Nordmenn liker å si at de er internasjonale i matveien. Og det er de gjerne – annenhver lørdag mellom klokken åtte og halv tolv, sånn cirka ett av 50 måltider.

Annonse