Annonse
00:00 - 27. april 2018

Fin både inni og utenpå

Annonse

Navn: Marc Kreydenweiss Kritt Pinot Blanc 2016. Område: Alsace, Frankrike. Varenummer: 490101. Pris: 175 kroner.

Dette er en særdeles elegant allværsvin til lyse vårkvelder. Eller til å drikke i fullt dagslys, for den del. Pinot blanc er en drue som normalt ikke gir særlig spennende hvitviner, men denne vinen fra magikeren Antoine Kreydenweiss er et behagelig unntak. Den er blandet med auxerrois, en drue som skal være oppkalt etter området Alsace, men som av merkelige årsaker ikke en gang blir nevnt på etiketten. Det hender til og med at 100 prosent auxerrois-viner blir merket pinot blanc! Apropos etiketter: Denne vinen har utrolig fine etiketter, laget av en ny kunstner hvert år, i 2016-utgaven er det smijernskunstneren Gabriel Goerger. Vinen er testet ut med bacon-risotto, men den kan fint drikkes til mye forskjellig mat, salater og fiskeretter. Og snart er det aspargessesong!

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 50 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse