Annonse
00:00 - 13. april 2018

En kjapp oppskrift

Annonse

Den kjøttfrie hverdagen setter middagsfantasien på prøve. Man kan jo ikke spise pasta, omelett eller risotto hver bidige dag, heller. Her er en nyfunnet favoritt laget etter den klassiske metoden «man tar det man har». Skrell vekk stygge ytterblader fra en raus mengde rosenkål og del dem på langs (dette er en trivelig meditasjonsaktivitet, men kan også settes ut til et barn). Stek dem i rikelig med smør, sammen med ferdigskrelte, vakuumerte kastanjer. Bruk en stor panne så alt kan få fin stekeflate. Bruk høy varme og ikke rør for mye. Stek til rosenkålen er gjennomvarm, men fortsatt frisk. Det tar syv–åtte minutter. Smak til med salt, pepper og sherryeddik. Avslutt med litt fetaost og noen mynteblader, om du har. Dette kan selvsagt også serveres sammen med et pent stykke stekt svin.  

Espen Hauglid

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse