Annonse
00:00 - 20. april 2018

Bill. mrk.: helvetes god laksesalat

Illustrasjon: Morgenbladet
Annonse

I forrige ukes Morrabla’ var det mang en sak som hevet alskens øyenbryn. Om skrikene fra Nasjonalmuseet eller Facebook-storebror som har sett oss døgnet rundt. Men kanskje mest oppsiktsvekkende, mer enn noen annen sak, var en folkehelseviters innrømmelse: Håkon Boman Andresen spiser et kvart kilo oppdrettslaks fem ganger i uken! De siste fem årene! Det tilsvarer 325 kilo laks! Utropstegn, utropstegn, utropstegn! Dette fordi han angivelig lager en helvetes, Michelin-god laksesalat. 

Morgenbladets ad hoc-oppskriftsredaksjon dro dermed ut på en gastronomisk reise til laksemiljøets innerste kriker og kroker på søken etter akkurat denne oppskriften. Telefonrørene gikk varme, e-postserverne ble overbelastet, ja, utlysningen gikk også ut på Twitter. Denne oppskriften måtte vi bare ha. Redaksjonens iherdige forsøk til tross, skattejakten så ikke ut til å bringe med seg lakseflaks. 

Men, rett før den laksesultne graveredaksjonen skulle kaste inn håndkleet og heller ty til ihjelkokt laks med rømme, poteter og dill, ramlet en strålende idé ned i et redaksjonsmedlems hode: Kan vi ikke bare sende en melding til opphavsmannen? Så, til glede for unge, eldre, middelaldrende, herrer, kvinner og dem midt imellom kjønnskategoriene: Her er Håkon Boman Andresens oppskrift på «En Helvetes God Laksesalat»:

250 gram laksefilet

¼ hode isbergsalat

¼ agurk

½ boks cherrytomater

1 paprika

⅓ pakke kremost (urter og krydder er Andresens favoritt)

1 kokt egg

En håndfull cashewnøtter

Voilà – Bon appétit!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll