00:00 - 20. april 2018

Bill. mrk.: helvetes god laksesalat

Illustrasjon: Morgenbladet

I forrige ukes Morrabla’ var det mang en sak som hevet alskens øyenbryn. Om skrikene fra Nasjonalmuseet eller Facebook-storebror som har sett oss døgnet rundt. Men kanskje mest oppsiktsvekkende, mer enn noen annen sak, var en folkehelseviters innrømmelse: Håkon Boman Andresen spiser et kvart kilo oppdrettslaks fem ganger i uken! De siste fem årene! Det tilsvarer 325 kilo laks! Utropstegn, utropstegn, utropstegn! Dette fordi han angivelig lager en helvetes, Michelin-god laksesalat. 

Morgenbladets ad hoc-oppskriftsredaksjon dro dermed ut på en gastronomisk reise til laksemiljøets innerste kriker og kroker på søken etter akkurat denne oppskriften. Telefonrørene gikk varme, e-postserverne ble overbelastet, ja, utlysningen gikk også ut på Twitter. Denne oppskriften måtte vi bare ha. Redaksjonens iherdige forsøk til tross, skattejakten så ikke ut til å bringe med seg lakseflaks. 

Men, rett før den laksesultne graveredaksjonen skulle kaste inn håndkleet og heller ty til ihjelkokt laks med rømme, poteter og dill, ramlet en strålende idé ned i et redaksjonsmedlems hode: Kan vi ikke bare sende en melding til opphavsmannen? Så, til glede for unge, eldre, middelaldrende, herrer, kvinner og dem midt imellom kjønnskategoriene: Her er Håkon Boman Andresens oppskrift på «En Helvetes God Laksesalat»:

250 gram laksefilet

¼ hode isbergsalat

¼ agurk

½ boks cherrytomater

1 paprika

⅓ pakke kremost (urter og krydder er Andresens favoritt)

1 kokt egg

En håndfull cashewnøtter

Voilà – Bon appétit!

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse