Påfyll

Torpederingen av damperen «Havna». Arbeidsløses forening. Shakespeare filmatisert.

Morgenbladet 28. februar, 6. og 8. mars 1918.

Skal børn nektes adgang til varietéerne?

Arbeiderpartiets kvindeforeninger vedtok en henstilling til formandsskapet om at børn skulle forbydes adgang til varietéerne og henstillet samtidig om at særlige barneforestillinger på kinematograferne bør fremmes. I henstillingen heter det at forestillingerne kl. 5 om eftermiddagen væsentlig søkes av børn. «Men da disse varietéer ikke har andet en øl og tobakkstinkende haller og dårlige viser at by våre børn, protesterer vi mot at børn gives adgang til disse forlystelsesteder da de har dårlig indflydelse på den opvoksende ungdom.»

Den tyske officers raffinerte brutalitet.

London: Kaptein Hermansen på den torpederte norske damper «Havna» forteller: «Da skibet sank øyeblikkelig måtte tyskerne forstå at ingen båt kunde gå på vandet. De forholdt sig som rolige tilskuere da våre folk lå kjempende for livet i det iskolde vand. En djævel fra helvede kunde ikke ha optradt med en så raffiert brutalitet og umenneskelighet»

Tyske lik.

Stavanger: I går aftes fandt en fiskerskøite fra Ryfylke likene av 2 mand som fløt i Boknafjorden. Det var så høi sjøgang at man ikke kunde få likene ombord. De var iført tysk orlogshyre og lå i livbelter.

Fra de stumme scener.

Paladsteatret. Romeo og Julie, Metro-Film. Stakkars Shakespeare, skal heller ikke du slippe fri! Skal du se dine udødelige vers stykket opp på teppet, arrangert og utfyldt av filmdigtere! Stakkars Shakespeare! Men hvorfor ynke dig? Du er blit mishandlet av skuespillere, deklamatorer og oversættere i 300 år, du kan vel også tåle fotografen.

Optøierne.

Nat til igår arresterte politiet den svenske anlægsarbeider Alfred Børjesson Palmqvist som var en av anførerne for den bande som huserte på vestkanten onsdag aften. Han slog bl.a. ind en rute hos kjøpmand Kolstad. Det viser sig at «de arbeidsløses forening» kaprer arbeidssøkende og holder dem borte fra fæstekontorene. Selv er foreningens medlemmer folk som er arbeidsløse av fag.

Mer fra Påfyll