00:00 - 16. mars 2018

Fra Kapp til påskebordet

Navn: Bellingham The Bernard Series Bush Vine Pinotage 2016. Område: Stellenbosch, Sør-Afrika. Varenummer: 1689401. Pris: 270 kroner.

Nå er det på høy tid å bestille rødvinen til påskelammet, om flaskene skal komme i hus i tide. Og hvorfor ikke velge sørafrikansk, særlig nå i år, 100 år siden Nelson Mandelas fødsel. Nå var vel ikke de hvite vinmakerne i Kapp-provinsen Mandelas fremste forsvarere da han satt fengslet på Robben Island, men frigjøringshelten selv ville nok tålt at man skålte for ham i en vin laget på en gård med røtter tilbake til boernes nybyggervirksomhet på 1600-tallet. Pinotage er Sør-Afrikas egen drue som gir kraftfulle rødviner med litt røyksmak, og gode assosiasjoner til feite og modne, røde bær. Bernard-serien er oppkalt etter Bellinghams grunnlegger Bernard Podlashuk, som flyttet fra Johannesburg til Kapp-provinsen i 1943. Vinen er raus, den tåler variert tilbehør til lammet, også kryddersterke saker.      

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse