00:00 - 23. mars 2018

Første års fulltreffer

Navn: Clos St. Antonin Côtes du Rhône 2015. Område: Rhônedalen, Frankrike. Varenummer: 6846001. Pris: 160 kroner.

Ukens anbefaling er en førsteårgangsvin. 2015 er nemlig det første året Isabelle Sabon laget Côtes du Rhône-vin med den helt nye etiketten Clos St. Antonin. Sabon eier sammen med broren det velrenommerte Rhône-huset Domaine de la Janasse, og i 2014 kjøpte hun noen vinmarker vest for landsbyen Gigondas, hvor altså ukens røde kommer fra. Snakk om å lykkes ved første forsøk. Vinen er laget av typiske druer i det sørlige Rhône, grenache, syrah og mourvèdre, den er fløyelsmyk og elegant, dufter mørke, modne bær og smaker litt lakris og kanel. En klok rådgiver på Polets kundetelefon valgte denne da en venninne laget lammegryte med en kraftig saus tilsatt chili, stjerneanis og mye annet eksotisk. Samspillet av vin og mat ga en av disse magiske opplevelsene som gjør livet verdt å leve. Og her er det bare å legge inn bestilling, jeg vedder på at det er få flasker igjen.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse