Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Tørr Barbera-vin

Annonse

Navn: Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2012. Område: Piemonte, Italia. Varenummer: 9955601. Pris: 277 kroner. 

Vinhuset Scarpa ble grunnlagt av venetianeren Antonio Scarpa på 1850-tallet, og vant sitt renommé som en kvalitetsprodusent under vinmakeren Mario Pesce fra midten av forrige århundre. Nå, i det 21. århundret, er det fortsatt kvalitet i alle ledd, med små kvanta og lang lagringstid for over et dusin viner laget av ti forskjellige druer. Barbera-druene dyrket på vinmarken I Bricchi gir en usedvanlig kompleks og flott rødvin. Den er veldig tørr i inngangen, smaker først litt lakris og halvmodne kirsebær, for så å brette ut hele smakspaletten når det kommer mat på bordet. Denne vinen kan godt lagres i ti-tolv år til, dette er virkelig fine saker.

Passer til: Pasta med kylling, kremet saus og spinat.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse