Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Tørr Barbera-vin

Annonse

Navn: Scarpa Barbera d’Asti I Bricchi 2012. Område: Piemonte, Italia. Varenummer: 9955601. Pris: 277 kroner. 

Vinhuset Scarpa ble grunnlagt av venetianeren Antonio Scarpa på 1850-tallet, og vant sitt renommé som en kvalitetsprodusent under vinmakeren Mario Pesce fra midten av forrige århundre. Nå, i det 21. århundret, er det fortsatt kvalitet i alle ledd, med små kvanta og lang lagringstid for over et dusin viner laget av ti forskjellige druer. Barbera-druene dyrket på vinmarken I Bricchi gir en usedvanlig kompleks og flott rødvin. Den er veldig tørr i inngangen, smaker først litt lakris og halvmodne kirsebær, for så å brette ut hele smakspaletten når det kommer mat på bordet. Denne vinen kan godt lagres i ti-tolv år til, dette er virkelig fine saker.

Passer til: Pasta med kylling, kremet saus og spinat.

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.