Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Spis mer geit

Annonse

Høsten er tid for lam, senvinteren hører kjeet til. Fra omtrent nå og i noen måneder fremover kan man nokså enkelt få tak i unggeit, eller kje, i gode matbutikker og fra lokale produsenter. Kjøttet er lyst, mildt og delikat, enten man hvitvinsbraiserer en bog, fyller og ovnssteker et lår eller børster snøen av lokket på kulegrillen og legger en godt marinert kjeribbe på glørne. Til dette kjøttet kan man dessuten briljere med grønnsaker inspirert av det nye, nordiske kjøkkenet. Halve jordskokker og hele persillerøtter glasert i ufiltrert eplejuice er ypperlig tilbehør. Eller svi en purre i pannen til den er helt svart, trekk av det ytterste laget og la kjøttet få følge av den søte løksmaken. 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse