Annonse
00:00 - 09. februar 2018

Gud hos fotografen, kostbar villa og injurieprocess

8. februar 1918.

Annonse

Norges kostbareste villa

I disse dage er man endelig færdig med det utvendige arbeide på skibsreder G.M. Brydes imponerende villa oppe ved Frogner. Røkeværelset vidner om den forhenværende skipper – det er en kahyt – lang og smal med skylight og runde glugger. Marmortrappen fører fra hallen ned til kjælderen som indeholder garderober og fire bad, billiard og bodega. Brydes villa blev planlagt allerede 1915 og har således sitt utspring uavhengig av den egentlige jobbetid. Men på grund av sin eventyrlige kostbarhet, vil den komme til at stå for senere tiders Christiania som et av jobbetidens pragtfuldeste monumenter.

Lovbeslutninger med musikk og sang

London: Alle blade bringer meddelelser om det voksende kaos i Russland. De sovjetiske lovdebatter blir ofte avbrutt ved sang og musikk. Endel av forsamlingen gav sig pludselig til at synge marseillasen eller internationalen og to korps spilte mens sovjetet reformerte verden.

Gud hos fotografen

Vi er ute og ser på «Christus-filmen», bak oss sitter en 5-åring: – Hvor er Gud henne, Mama? – Er han der Gud? – Å hvem fotograf har Gud været hos?

Injurieprocessen Generalkonsul Pay – Redaktør Skavlan

Forsvareren til Pay: Vil De benegte at de har solgt teknisk fett til spisefett?

Pay svarer undvigende.

Forsvareren: Jeg ønsker Deres ja eller nei på spørsmålet om De har solgt De No Fa-fett bare til spisefett?

Pay: Jeg har også solgt til teknisk bruk.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Påfyll