Påfyll

Alpe-bobler

Navn: Le Vigneron Savoyard/Cave de Chautagne Crémant de Savoie brut. Område: Savoie, Frankrike. Varenummer: 7263701. Pris: 190 kroner.

Crémant er virkelig i vinden for tiden, de blir stadig bedre, og er et billigere og godt alternativ til champagne når noe skal feires med bobler. Champagne lages som kjent bare i Champagne, mens crémant er betegnelsen på en musserende vin som lages i åtte andre franske distrikter. Bourgogne og Alsace er kjente crémant-områder, og Savoie er foreløpig det siste distriktet som får lov til å skrive crémant på etiketten. Ukens vin kommer derfra, og lages på et kooperativ av 50 produsenter som holder til midt mellom byene Grenoble og Albertville sørvest for Mont Blanc. Innholdet stammer fra regionens egen drue jacquère, blandet med litt pinot noir og gamay, og dette er et veldig artig bekjentskap. Rik og god smak, frisk duft av eple og sitrus, og bittelitt lakris i smaken.

Passer til å feire noen millioner investert i ny leilighet, fortært sammen med nybakt brød og langtidslagret comté, en ost fra Alpene.

Tove Gravdal

Mer fra Påfyll