Annonse
10:53 - 19. januar 2018

Smaksbombe som hedrer kvinnepionerer

Annonse

Navn: Balholm fruktmost Margaret. Område: Sogn og Fjordane, Norge. Varenummer: 7401201. Pris: 70 kroner. 

Fruktdrikkprodusenten Balholm i Balestrand ble i november priset av Design og arkitektur Norge (Doga) for beste designprosjekt i 2017. Balholm fikk prisen for etikett og kapsel på en ny serie fruktdrikker. Designen er original og lekker, men hva med innholdet? Det er enda bedre. Den første av tre drikker i serien er en alkoholfri og lett perlende most av eple og rabarbra, som har fått navn etter Margaret Sophia Green, en engelsk fjellklatrer som giftet seg med en innfødt i Balestrand i 1890. Her hedres kvinnepionerer og Sogn og Fjordanes fruktdrikktradisjoner på aller beste vis med en utrolig frisk og syrlig smaksbombe. Dette er et alkoholfritt «alternativ» som går mange viner en høy gang. Kan drikkes som aperitiff eller til enkle fiske- og kyllingretter. Anbefales dessuten som et skikkelig energiskudd rett i kroppen på mørke januarmorgener!

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse