Annonse
00:00 - 12. januar 2018

Hattenål-problem på trikken, sangopplæring for kanarifugler.

Annonse

Hattenålsfaren.

– Ja, hvad vil De vi skal gjøre med hattenålene, sier driftsbestyrer Falkenberg. Politiets bestemmelse går ut på at passagerer med ubeskyttede hattenåler skal vises bort, men på den anden side er det ikke forbudt at gå på sporvogne med ubeskyttede nåler. Av praktiske grunde har vi holdt op med at sælge hattenålsbeskyttere på våre vogne. Den nuværende bestemmelse er så rotete at vore konduktører holder sine fingre borte.


Sover riksmålsfolket?

I flammende ord maner hr. Hans Aarnes til at kaste ut av landet «framandherket» – «me vil beinast kaste ut dessa framand-karene og reisa vår fedra-arv.» Vil riksmålsfolket sove videre, mens målfolket skridt for skridt sætter sig fast i alle magtstillinger?

N.V. (Nils Vogt)

 

Circus i Korketrækkeren.

Akeopvisningen i Helvedessvingen er blit en av våre populæreste forlystelser. Der er ingen opsynskomite og intet politi. Det er sportsmands «justice» som hersker i bakkene. Ingensteder er øinene klarere og kinderne rødere, og sikkert er ingensteds himmelen så høi og blå over hvit sne og grønne trær.

 

Sangkursus for kanarifugle.

«Kanaria» heter en av vor bys mange foreninger. Dens formål er opdræt av kanarifugle som viser specielle anlæg som sangere. Man anskaffer seg en prima forsanger og anbringer de unge i sangreoler. «Knorre» er fuglens bas-tur. En fugl uten «knorre» er som et orkester uten bas. «Fløiter» utføres på bokstaverne i - y - o - u, men de på i er verdiløse. At «glukke» er den fornemste vassertur, denne tur går i hol, men den kan også utføres i klingeli og i knorre.

 

Wilsons fjorten betingelser.

Programmet om verdensfred er vort program og det program er det eneste mulige program. En varig fred kan alene sikres ved at fjerne hovedårsaken til krig, og den fjernes ved dette program. President Wilsons tale gjorde dypt indtryk på kammeret.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll