Påfyll

Luksushestene og hundene må dræpes.

Morgenbladet 17. og 19. januar 1918.

Rationeringens sladderkjærringer.

«Direkte Aktion», syndikalisternes organ, beretter i sidste nummer «at der av Akers og Christianias overklasse skal være bortgjemt ikke så få lagre med mat. Der skal endog være foretatt indredning av dobbelte vægge med det formål at skjule disse lagre.» Det er virkelig en gylden tid for sladderkjærringer av alle typer!

Fru Troye!

Jeg kan ikke være enig med Dem i, at 200 gr. havregryn er tilstrækkelig til frokost for 8 personer. Vi er 3 personer og koker 200 gr., og av dette blir der som regel igjen kun en dyp tallerken grøt som vi benytter senere på dagen.

Ærbødigst, Nusse Sopp.

Utlændinger.

Det indskjærpes herved, at enhver som mottar i natteherberge nogen som ikke er norsk statsborger, skal melde dette til politiet (fremmedkontoret) inden 24 timer efter ankomsten.

Kristiania politikammer.

F. Beichmann. J

Joh. Søhr

Om Lenin og Trotzky

I «Die Zukunft» skriver Maximilian Harden: «Mænd som da året 1917 endnu var hjemløse gjester i Schweiz, troner nu på den jordiske magts tinder. Vladimir Ilitsch Uljanov, dette skud av en liten adelsslegt, som politiker og forfatter kaldet Lenin, er hodet for alle sovjeter og diktator i Russland. Og ved Sangerbroen, i førsteministerens hus, og i utenriksministeriet, hvor en Nesselrod, en Gortscakow, en Isvolski, engang har befalet over stormen, ja over solen, der hersker nu almæktig en neppe tredveårig som i landflyktighed har spist Schweiz ´brød: Den av tysk viden nærede jøde Braunstein, som kalder seg Leo Trotzky.»

Luksushestene og hundene må dræpes.

Redaktør V r a a holdt igåraftes dyrtidsforedrag i Sagende kredsforening av Arbeiderpartiet. «Alle luksusdyr bør lide døden, luksushestene, som bare bærer fine frøkener og trækker fruer rundt til butikkerne eller render på traverbanen, og alle bikjerne – jeg er glad i bikjer selv – bør lide døden, undtagen så mange at vi kan bevare racerne. Kjørene må få den mat, luksushestene og bikjerne ellers spiser op.

Mer fra Påfyll