Annonse

Annonse

00:00 - 22. desember 2017

Taco-vin til jul

Selv i julen er det flest hverdager, og her er hverdagsvinen.

Navn: Quinta do Crasto Douro 2015. Område: Douro-dalen, Portugal. Varenummer: 3046201. Pris: 150 kroner.

Min brors familie har en mangeårig tradisjon: Lille julaften spiser de taco. Julen består av flere slike feriehverdager, og ukens anbefalte rødvin passer best til dem, til tacoen. Den lages av kjellermester Manuel Lobo  på eiendommen Crasto, midt i vakre Douro-dalen, og den tåler godt å parres med smaksrike salsaer og kraftig kjøttdeig. Den smaker av intenst modne, røde bær og er fruktig og lett å drikke, men slett ikke motstandsløs - her er det mye pondus. Vinen er laget på fire av Portugals innfødte rødvinsdruer, tinta roriz, touriga franca, touriga nacional og tinta barroca. Selv uten taco er vinen vel verdt pengene, den er anvendelig til mangt.    

Tove Gravdal

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse

Mer fra Påfyll