Annonse
00:00 - 15. desember 2017

«Er det galt med småtyverier fra hoteller?»

Etikeren svarer.

Annonse

Da man hadde satt seg vel til rette i flysetet og spent fast setebeltet, kom behovet for å bekjenne sin brøde. Reisefølget lyttet oppmerksomt da jeg tilsto at jeg hadde tatt noe fra designhotellet. «Lot du deg friste av den tykke, hvite badekåpen?» undret følget. Refsende bemerket jeg at så dårlig kjente han meg vel ikke. Nei, fristelsen var resten av toalettrullen: den var nemlig lys mosegrønn, en sjattering som ville passe som hånd i hanske til toalettrommet der hjemme. Vedkommende sukket lettet og konkluderte at betjeningen uansett bare ville ha kastet den. Jeg hadde faktisk gjort hotellet en liten tjeneste med min opprydning.

Hoteller verden over melder om betydelige svinn. Fra rommene forsvinner ikke bare tykke, hvite badekåper av fornem kvalitet, men håndklær, dunputer og sågar nattbordlamper. Dette kan selvsagt bare karakteriseres som simpelt tyveri. Men hva med toalettartikler i ministørrelser? Min fristelse er dusjhettene, som jeg ikke bruker i dusjen, men som er perfekte som dekke over en lovende gjærdeig satt til heving på et lunt sted. Jeg tar dem.

Sykkelturen på Helgelandskysten byr på mer enn naturopplevelser og daglig tråkking. På vårt favorittsted serverer de «verdens beste fiskesuppe». Tilbehøret kommer i brødkurv med mini-smørpakker, som det lå noen igjen av da måltidet var endt. Jeg foreslo å ta et par – men ikke samtlige – for å ha til vår selvlagde frokost neste dag. Men nei, man mesker seg ikke med tyvegods, var kommentaren fra reisefølget. Man går på akkord med seg selv for å ivareta husfreden. Den gjelder som kjent også utendørs. Frokosten ble smørløs.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse