Annonse
00:00 - 15. desember 2017

«Er det galt med småtyverier fra hoteller?»

Etikeren svarer.

Annonse

Da man hadde satt seg vel til rette i flysetet og spent fast setebeltet, kom behovet for å bekjenne sin brøde. Reisefølget lyttet oppmerksomt da jeg tilsto at jeg hadde tatt noe fra designhotellet. «Lot du deg friste av den tykke, hvite badekåpen?» undret følget. Refsende bemerket jeg at så dårlig kjente han meg vel ikke. Nei, fristelsen var resten av toalettrullen: den var nemlig lys mosegrønn, en sjattering som ville passe som hånd i hanske til toalettrommet der hjemme. Vedkommende sukket lettet og konkluderte at betjeningen uansett bare ville ha kastet den. Jeg hadde faktisk gjort hotellet en liten tjeneste med min opprydning.

Hoteller verden over melder om betydelige svinn. Fra rommene forsvinner ikke bare tykke, hvite badekåper av fornem kvalitet, men håndklær, dunputer og sågar nattbordlamper. Dette kan selvsagt bare karakteriseres som simpelt tyveri. Men hva med toalettartikler i ministørrelser? Min fristelse er dusjhettene, som jeg ikke bruker i dusjen, men som er perfekte som dekke over en lovende gjærdeig satt til heving på et lunt sted. Jeg tar dem.

Sykkelturen på Helgelandskysten byr på mer enn naturopplevelser og daglig tråkking. På vårt favorittsted serverer de «verdens beste fiskesuppe». Tilbehøret kommer i brødkurv med mini-smørpakker, som det lå noen igjen av da måltidet var endt. Jeg foreslo å ta et par – men ikke samtlige – for å ha til vår selvlagde frokost neste dag. Men nei, man mesker seg ikke med tyvegods, var kommentaren fra reisefølget. Man går på akkord med seg selv for å ivareta husfreden. Den gjelder som kjent også utendørs. Frokosten ble smørløs.

Vi kan ikke love ketsjup til alle,
men vi lover å servere deg viktige saker hver dag.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvererklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.