Annonse
00:00 - 15. desember 2017

Hvit New Yorker

Annonse

Navn: Anthony Road Riesling Dry 2013. Område: Finger Lakes, New York, USA. Varenummer: 6973901. Pris: 240 kroner.

Dette er ikke Polets beste riesling, men denne hvitvinen er en sjeldenhet i Norge fordi den er laget i New York på en vingård ved Seneca-innsjøen tett opp mot Canada-grensen. Mitt siste forsøk på å teste ut amerikansk østkystvin var mislykket, men rieslingen fra familiebedriften Anthony Road er adskillige hakk bedre enn de unevnelige vinene fra i fjor. Den dufter klassisk riesling-drue (litt petroleum), er ganske sødmerik og får mer karakter etterhvert som den får luft. Passet veldig godt til en svine- og bønnegryte tilsatt appelsinskall og lime. Verdt å prøve for enhver amerikanist, men rett skal være rett: Det finnes europeiske rieslinger til lavere pris som er bedre.

TG

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll