Annonse
00:00 - 15. desember 2017

Hvit New Yorker

Annonse

Navn: Anthony Road Riesling Dry 2013. Område: Finger Lakes, New York, USA. Varenummer: 6973901. Pris: 240 kroner.

Dette er ikke Polets beste riesling, men denne hvitvinen er en sjeldenhet i Norge fordi den er laget i New York på en vingård ved Seneca-innsjøen tett opp mot Canada-grensen. Mitt siste forsøk på å teste ut amerikansk østkystvin var mislykket, men rieslingen fra familiebedriften Anthony Road er adskillige hakk bedre enn de unevnelige vinene fra i fjor. Den dufter klassisk riesling-drue (litt petroleum), er ganske sødmerik og får mer karakter etterhvert som den får luft. Passet veldig godt til en svine- og bønnegryte tilsatt appelsinskall og lime. Verdt å prøve for enhver amerikanist, men rett skal være rett: Det finnes europeiske rieslinger til lavere pris som er bedre.

TG

Annonse