Morgenbladet for 100 år siden

Zeppelinere ved Arendal og Lenin har overtaket i Russland

13., 16. og 18. november 1917.

Kerenski har levert bolsjevikerne et slag.
og synes at seire over hele linjen. Fra meget autoritativt hold i Stockholm meldes: Kerenski befinder sig på vei mot Petrograd i spidsen for de tropper som er forblit regjeringen tro. Der er utkjæmpet et slag mot bolsjevikerne. Striden blev meget blodig og den vedvarer endnu, men man kan allerede forutsi resultatet. Desertører fra de bolsjevikiske tropper er ankommet Petrograd og berætter at vegtskålen hælder til Kerenskis fordel.

Mystisk natlig gjest.
Rjukan: Inat kl. 1 ¾ opppdaget vakten oven Vemork kraftstasjonon en mand som forsøkte at klatre over indhegningen omkring fordelingsbasinet og rørgaten. Da han blev opdaget, satte han tilbens og forsvandt indover fjeldet.

Rodin er død.
Paris: Billedhugger Rodin er imorges avgåt ved døden.

Zeppelinere ved Arendal
«Vestlandske Tidende» melder, at to zeppelinere sent i gåraftes er set over Tromøen høit tilveirs. De førte sterkt lys og var på vei østover.

Søndagsstilhet
hviler nu over al virksomhet ved havnen. November måned tegner til at bli årets slappeste hvad varetrafik angår.

Lenin har overtaket
Berlin: Efter meddelelser kommet fra Russland til Wien, ser det ut som der er truffet en overenskomst mellem Kerenski og Lenin. Det betragtes som sikkert at Lenin har beholdt overtaket og at Kerenski har måttet acceptere en del av bolsjevikernes krav og at hans person fra nu kommer til at trede mer i bakgrunnen.

Gunnar Heiberg
har, som tidligere meddelt, ikke ønsket at være gjenstand for nogen fest i anledning fødselsdagen i morgen. Han vil heller ikke i sit hjem motta personlige lykønskninger eller besøk.

Mer fra Morgenbladet for 100 år siden