Annonse
00:00 - 24. november 2017

Fest-champagne for festsesongen

Annonse

Navn: Michel Genet Brut Rosé. Område: Champagne, Frankrike. Varenummer: 1476401. Pris: 379 kroner.

Festsesongen er i gang, det er en måned igjen til julaften, og det er på tide å plukke ut godsakene fra Polets rikholdige bestillingsutvalg. Dette utvalget må være blant de beste i verden – ikke en eneste butikk i Paris tilbyr for eksempel så mange ulike typer champagne fra så mange produsenter. Fra bestillingsutvalget har jeg hentet ut en rosé-champagne fra produsenten Michel Genet. Dette er et lite, familiedrevet hus i i landsbyen Chouilly, som lager flotte, stilrene champagner. Rosé-cuvéen deres består av 20 prosent pinot noir og 80 prosent chardonnay, og er overraskende rik på smak. Fargen er delikat rosa, og i duft og smak er det både frukt og litt pepper. Ettersmaken er behagelig lang.

Passer til: fårikål.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Mer fra Påfyll