00:00 - 20. oktober 2017

Godt nytt fra Burgund

Vi avla statusrapport om vinhøsten i Champagne for tre uker siden, men enda flere lurer sikkert på hvordan det er gått i Burgund, denne eksklusive stjernen blant vinregioner, hvor prisene på en trekvart liter rødt eller hvitt er skutt i været fordi avlingene har vært ynkelig små de siste årene. Frost, hagl, mugg og annet elende har rammet regionen hardt, men i 2017 har værgudene stått vinbøndene bi. «Det gode utbyttet i år var en stor lettelse for mange», skriver vinprodusentenes interesseorganisasjon, BIVB. I tillegg er kvaliteten god, heter det. Unntak fra gladmeldingen er distriktene Chablis og Macon, som ble rammet av frost i april, noe som gikk ut over både kvantitet og kvalitet. Men de beste lager alltid gode viner, også i vanskelige år.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse