Annonse

Annonse

00:00 - 11. august 2017

Originalt, ja

Navn: Raats Original Chenin Blanc 2016. Område: Stellenbosch, Sør-Afrika. Varenummer: 5072501. Pris: 199 kroner.

Chenin blanc er blitt Sør-Afrikas mest brukte hvitvinsdrue. Der får vinene en annen pondus enn de gjør midt i Loire-dalen, hvor det også lages fine chenin blanc-fluider. Ukens vin fra den kritikerroste familiebedriften Raats i Stellenbosch er en lekker manifestasjon av det beste fra sørafrikansk jord. Den er mineralsk, har en fin sitrus- og melonsmak, og den er både elegant og kompleks. Produsenten har allerede 2017-årgangen ute, druene ble jo plukket i januar langt der sør på kloden, og hos dem er 2016-årgangen utsolgt. Men den kan fortsatt bestilles på Polet. Det anbefales.

Passer til: Skalldyrpasta krydret med chili og appelsinskall. Vinen tåler litt hete fraspark i maten.

TG

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. For mer godt lesestoff: Bli abonnent

Annonse